facebook

На 670 грн! Пенсіонерам обіцяють підвищення: хто отримає надбавку?

В Україні з 1 липня пенсії стали більше через підняття прожиткового мінімуму до виплат.

Надбавка невелика – всього 67 грн. Однак деяких чекало підвищення в 10 разів. На надбавку в 670 грн могли розраховувати пенсіонери з максимальною пенсією.

У підсумку, мінімальні пенсії зросли до 1564 грн, а максимальні пенсії – з 14,9 тис. Грн до 15,6 тис. Грн. Таких пенсіонерів-«максималістів» в Україні менше 2%. Найчастіше це ті, хто вийшов на пенсію зі спеціальними правами: судді, народні депутати. Ще одна доплата повинна бути в кінці 2019 року.

Надбавку у розмірі не менше 1% прожиткового мінімуму отримують українці з мінімальною пенсією, але при повному стажі роботи:




для жінок – це 30 років,
для чоловіків – 35 років.

Наприклад, у жінки є 40 років стажу і мінімальна пенсія, то вона має право отримувати 149,7 грн надбавки. Але після першого липня сума склала вже 156,4 грн.

Раніше ми повідомляли, що в цьому році для багатьох українців в органах Пенсійного фонду України змінили вид пенсійних виплат на інші. Як відомо, пенсії призначаються різним категоріям населення в Україні. Зокрема, після виходу на заслужений відпочинок за віком, стажу, також виплати призначаються по інвалідності або в разі втрати годувальника.

Читайте також:  В Україні підвищать прожитковий мінімум: коли і для кого виростуть пенсії і соціальні виплати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.