facebook

Вона відіграла більше 1600 вистав: померла відома артистка театру і кіно

Народна артистка РРФСР Зінаїда Славіна померла в Москві у віці 79 років. Сумну новину повідомили громадськості в «Співдружності акторів Таганки», де покійна була провідною актрисою з самого заснування театру в 1993 році. Про причини смерті Славіної нічого поки не відомо, як і про місце і час її похорону.



Нагадаємо, Зінаїда Анатоліївна за свою театральну кар’єру зіграла понад 1600 ролей в різних постановах. Спершу артистка полягала в трупі Театру на Таганці, куди прийшла відразу ж після закінчення театрального училища імені Щукіна.

Грала Зінаїда Анатоліївна і в кіно. Серед її найвідоміших ролей: Ольга Листопад у фільмі «Про друзів-товаришів», Соня в стрічці «Салют, Маріє!», Дороті Стівенс в «Вашингтонському кореспонденті», вчителька Олена Боричка в картині «Щовечора після роботи». Останній раз Славіна знімалася в кіно в середині 80-х років у фільмі «Новосілля» і більше не з’являлася на великому екрані. Цей факт, правда, не дуже засмучував артистку. Вона сама не раз заявляла, що вважає себе театральною актрисою, тому що саме сцена давала їй все, що вона хотіла.

В особистому житті у Славіної теж все склалося вдало. Її чоловіком став чоловік, далекий від артистичного середовища – інженер Борис. Вони познайомилися, коли актриса потрапила в лікарню з нервовим зривом через Любімова. Пізніше артистка розповідала, що вони з майбутнім чоловіком полюбили один одного з першого погляду і пронесли це почуття через все життя, пише портал stuki-druki.co.

Читайте також:  Вони вже навіть живуть окремо! Володимир Кличко вперше розповів про розлучення з дружиною

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.