facebook

Заробітчани з початку року переказали в Україну $4,2 мільярда

Це на 13,2% вище за торішній показник.



Обсягів валютних переказів фізичних осіб в Україну за січень-липень 2019 року зріс на 13,2% – до 106,3 млрд грн, що за офіційним курсом становить 4,2 млрд у доларовому еквіваленті.

Про це повідомляється на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з посиланням на відповідні дані Національного банку України. У міністерстві назвали зростання обсяг переказів в Україну одним з ключових чинників зростання обсягів внутрішньої торгівлі, поряд із зростанням купівельної спроможності домогосподарств, помірною ціновою динамікою на споживчому ринку, суттєвим зростанням споживчих настроїв, високими темпами споживчого кредитування і зростанням споживчого імпорту непродовольчих товарів.

Як повідомляв УНІАН, обсяг приватних грошових переказів в Україну в 2018 році становив 10,888 млрд дол., що на 17,5% вище від показника за попередній рік. Національний банк очікує в поточному році сповільнення процесів трудової міграції, однак прогнозує деяке зростання надходжень від трудових мігрантів за рахунок номінального зростання їхніх доходів.

Читайте також:  Україна ніколи не була частиною російської імперії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.