facebook

Прописка по-новому: На українців чекають кардинальні нововведення. Зеленський підписав важливий указ

Президент Володимир Зеленський підписав указ про деякі заходи із забезпечення надання якісних публічних послуг. Зокрема, президент пропонує реєструвати місце проживання по декларативному принципу.



Відповідний указ №647/2019 (Про деякі заходи із забезпечення надання якісних публічних послуг) опублікований на сайті глави держави від 4 вересня.

Зеленський доручив уряду запровадити місце реєстрації шляхом подання електронної заяви. При цьому президент вимагає прорахувати беззаперечне право власності.

Президент, зокрема, доручив Кабінету міністрів забезпечити визначення та впровадження єдиних вимог до надання публічних послуг, у тому числі ключових показників ефективності, граничного часу очікування, показників задоволеності суб’єктів звернення.

Крім того, уряд має забезпечити поступове переведення окремих публічних послуг в електронну форму та оприлюднення на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади щоквартальних звітів про стан реалізації відповідних заходів з відображенням інформації про послуги, переведені в електронну форму, та послуги, порядок та умови отримання яких спрощено.

Також Кабміну доручено опрацювати питання щодо запровадження нових підходів до утворення та діяльності центрів надання адміністративних послуг, зокрема шляхом переходу до надання адмінпослуг обласних та районних державних адміністрацій центрами надання адмінпослуг органів місцевого самоврядування на засадах співфінансування державою відповідних видатків.

Згідно з указом уряд має опрацювати також питання щодо доцільності подальшого надання адміністративних послуг державними та комунальними підприємствами та спростити процедур надання й отримання публічних послуг.

Крім того, Президент дав завдання Кабміну опрацювати питання щодо забезпечення через єдиний державний веб-портал електронних послуг можливості для споживачів житлово-комунальних послуг подавати виконавцям таких послуг звернення в електронній формі щодо їх надання, встановлення, обслуговування, заміни та повірки вузлів обліку, отримувати інформацію про перебіг та результати розгляду таких звернень, здійснювати розрахунки за ЖКП.

Читайте також:  Батько Зеленського не стримався! Розлючена заява: дісталося всім. Тепер поливає Вову брудом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.