facebook

Скандал довкола нового шкільного меню: чи харчуватимуться діти за рецептами Клопотенка

Оновлення меню в школах Івано-Франківська почалося зі скандалу.

3 вересня у спільноті “Франківчани” Леся Яцків



оприлюднила обурливий пост про впровадження меню за Клопотенком.

Сьогодні в шкільній їдальні приготували для зразка по три порції їжі по новому меню, сфотографували їх і відзвітували в потрібні органи. Натомість дітям зварили гречку, дали жменьку капусти і малесенький шматочок м’яса. При цьому працівники їдальні ходили і обурювались, що понавигадували тут всякого, і вони не збираються таке виварювати!”, – написала пані Леся.
Пост поширили багато людей. А у коментарях користувачі почали активно обворювати впровадження нового меню і ситуації довкола нього.

“Так…в тих їдальнях ще працює Совдепія(((( їх не зміниш, а молодь не буде туди йти працювати за малу зарплатню…Але!!! Просто, батьки, не треба мовчати!!!! Вони не в себе вдома! Мають готувати те, що потрібно нашим дітям!”, – зазначила Зоря Рай.

“Потрібно змінювати старе меню. Це просто марнування продуктів, діти і половини не їдять того що їм давали їсти”, – зауважила Тамара Мороз.

Зі слів директорки школи № 25, де стався скандал, Світлани Якимів, гречана каша і салат з капусти також є у меню за Клопотенком. Інші страви також готуватимуть – вони уже є у двотижневому меню.

“Батьки вирішили, що діти зможуть вибрати нові страви з меню. Школа буде харчуватися за затвердженим двотижневим меню, де будуть нові страви за рецептами Клопотенка”, – зауважила Якимів.

Ігор Максимчук,
директор департаменту освіти і науки, підкреслює: зміни у системі харчування тільки почалися.

“Цей процес непростий та потребує часу, але в Департаменту освіти є воля і рішучість впроваджувати новації. І тут потрібна співпраця і педагогів, і батьків, ігромадськості. Тільки спільними зусиллями ми зможемо сформувати новий освітній простір загалом, і зокрема в харчуванні. Ми тут повинні бути партнерами, а не вигукувати “ганьба”, – резюмував Максимчук.
Зараз триває “перехідний період”. Є пілотні школи, де процес впровадження меню буде більш ширшим. В усіх освітніх закладах у меню будуть лише елементи – окремі страви за рецептом Клопотенка, каже Ігор Максимчук.

Читайте також:  У Франківську учні 4-х і 7-х класів залишаться майже без половини підручників

Детальніше в сюжеті “ТСН”:

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.