facebook

“Слово “Україна” прибрати”: в “ДНР” розповіли про тотальну русифікацію

Росія провела на окупованому Донбасі тотальну русифікацію, ліквідуючи українські школи і змінюючи навчальну програму.



Про це пише “Новая газета”. Зокрема, про те, що відбувається, розповіла місцева мешканка, яка раніше працювала вчителькою (щоб подивитися відео, доскролльте новину до кінця).

“У кінці 2014 року було ще наші програми і в 2015 році продовжували працювати з українськими підручниками і програмами. Єдине, з предметів “Природознавство” та “Я і Україна” прибрали, сказали замінити (в темах) Україну на Донбас у журналах. Виходила нісенітниця цілковита! Підручники ті ж, а в планах і журналах слова “Україна” не було. Це стосувалося предметів “Природознавство”, “Історія України”, “Географія України” і “Я і Україна”. Нам сказали, що якщо не можна замінити Донецьком, Донбасом якусь тему про Україну, то треба замінювати її будь-якою іншою про свій рідний край. Із вересня 2015 почали завозити російські підручники, це вже було після мене”, – поділилася вона.

При цьому, журналістам “Нової газети” вдалося з’ясувати, що в 2015 році двома білими гуманітарними конвоями в Донецьк завезли 1500 тонн російських підручників, із чого і почався інший режим навчання.

Відзначається, що в “Л/ДНР” була створена своя, “вибудувана за російськими стандартами і з російськими підручниками, система освіти з п’ятибальною системою замість української дванадцятибальною і зі своїми специфічними добавками у вигляді уроків громадянськості Донбасу, початкової військової та медико-санітарної підготовки і всілякої історії Вітчизни”.

Читайте також:  На Луганщині бойовики активно мінують місцевість

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.