facebook

Стала відома нова дата обміну полоненими, серед них – Сенцов

До списків для обміну полоненими з Україною включили 24 моряків, захоплених у Керченській протоці, а також ще 11 засуджених, у тому числі режисера Олега Сенцова.



Про це повідомляє “Интерфакс”, посилаючись на інформоване джерело.

За інформацією, спочатку Москва і Київ домовилися про обмін за формулою “35 на 35”, але до 7 вересня в неї можуть внести зміни, переговори триватимуть аж до цієї дати.

Під питанням залишається видача Україні Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, засуджених в Росії на тривалі терміни за звинуваченням в участі в бойових діях в Чечні, сказало джерело. Раніше про те, що у Москви “особлива позиція” по їх видачі говорив президент Володимир Путін на зустрічі з депутатом Верховної ради Віктором Медведчуком.

Також під питанням видача двох співробітників Служби безпеки України, яких затримали після “керченського інциденту” і звинувачують в керівництві діями трьох українських кораблів, додав співрозмовник агентства.

За його словами, Київ збирався видати обвинуваченого в державній зраді головного редактора “РИА Новости-Україна” Кирила Вишинського, свідка у справі катастрофи рейса MH17 Володимира Цемаху, а також колишніх військовослужбовців Збройних сил України Максима Одинцова і Олександра Баранова, засуджених за держзраду і дезертирство. Вишинський раніше говорив, що не згоден на обмін і хоче домогтися виправдання в українському суді.

Читайте також:  "Переплутала з чоловіком": 41-річна мама регулярно займалася сексом з сином

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.