facebook

У США переконані, що Зеленський зможе “перезапустити” мирний процес

Помпео підкреслив, що Сполучені Штати продовжують не визнавати спробу анексії Криму Росією та засуджують вторгнення Росії до України.

США сподіваються, що зміна керівництва в Україні надасть новий поштовх мирному процесові на Донбасі. Про це він повідомив в коментарі The Daily Signal, повідомляє Посольство України в США.

“Ми активно намагаємось віднайти вірний набір рішень. Сподіваємось, це можна розв’язати. Ми також справді сподіваємось, що нове керівництво в Україні надасть нового поштовху Нормандському формату”, – заявив дипломат, додавши, що саме Росія має зробити кроки для деескалації ситуації.

Державний секретар відмовився робити припущення щодо того, чи будуть США брати безпосередню участь у мирних переговорах, але зауважив, що Сполучені Штати залишаються активно залученими в цей процес.

На його думку, звільнення двадцяти чотирьох українських моряків було б гарним початком для переговорів з боку Путіна. Коментуючи інформацію щодо затримки військової допомоги Україні з боку США, Помпео сказав, що вони постійно переглядають свою політику, аби переконатися, що гроші платників податків витрачаються у найкращих інтересах США. Помпео підкреслив, що Сполучені Штати продовжують не визнавати спробу анексії Криму Росією та засуджують вторгнення Росії до України.

“Читайте Кримську декларацію, – сказав він. – Це найбільш чіткий виклад політики цієї адміністрації”. Декларація закріплює позицію США з невизнання незаконної анексії Криму Росією.

“Ми дуже чітко зазначили нашу позицію стосовно ролі Росії в Україні, – заявив Помпео. – Ми знаємо, Європа знає – всі розуміють, що це українська територія і наша позиція не може бути чіткішою”.

Водночас Помпео наголосив на важливості підтримки діалогу з Росією, зокрема з питання тероризму. Як повідомляв УНІАН раніше, в України має бути план “Б” на випадок провалу “нормандського формату”.

Читайте також:  Франція мобілізовує 26 тисяч резервістів

Про це в рамках круглого столу “Мінський пат. П’ять років порятунку України і втрати Донбасу” заявив директор Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.




Довідка УНІАН.
Росія окупувала український Крим, ввівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий “договір” про прийняття до складу РФ Криму та Севастополя. Країни Заходу не визнали анексію Криму і запровадили санкції проти Росії. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.