facebook

Жінка вперше завагітніла у 74 роки

Ерраматті Мангаямма, що живе в індійському штаті Андхра-Прадеш – найстаріша жінка, що стала матір’ю. Завагітнівши за допомогою ЕКО в 74 роки, вона народила двох дівчаток-близнят.



Про цей випадок повідомило видання Hindustan Times. Мешканка Індії майже 60 років мріяла стати матір’ю і намагалася завагітніти, але її спроби виявлялися безуспішними. Зі своїм чоловіком, 80-річним Рая Рао, вона перебуває у шлюбі 1962 року. За словами жінки, вона змогли завагітніти, тільки коли вдалася до процедури ЕКО. На цей крок її надихнула сусідка, яка благополучно народила після штучного запліднення в 55 років.

Як заявив директор лікарні, його пацієнтці було зроблено кесарів розтин. На світ з’явилися дві дівчинки.

“Операція пройшла успішно і мати, і новонароджені здорові і не мають ніяких ускладнень. Однак, мати відправили у відділення інтенсивної терапії, щоб вона змогла вийти з пережитого за останні кілька годин стресу”, – сказав він.

Директор клініки додав, що літня жінка змогла виносити і народити дітей виключно завдяки міцному здоров’ю. Пацієнтка не мала ні діабету, ні гіпертензії.

З інших подробиць відомо, що діти, яких мати не зможе годувати грудьми, отримають молоко з донорського банку.

Відзначимо, що до цього випадку найстаршою жінкою, яка змогла стати матір’ю за допомогою ЕКО, вважалася інша індійка Омкарі Панвар. У 2008 році вона також народила двійню, жінці в той момент було 70 років.

Читайте також:  “Виглядає як прибулець”. В Індії жінка відмовилася від немовля з рідкісною генетичною хворобою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.