facebook

Карпюк розповів, як його та Клиха катували російські тюремники

За його словами, Клих був підданий жорстокішим тортурам



Звільнений з російського полону у рамках обміну 7 вересня Микола Карпюк розповів, які тортури застосовували до нього та Станіслава Клиха в ізоляторі тимчасового тримання №1 Владикавказа в РФ. Про це він сказав в ефірі телеканалу ATR.

За його словами, Клиха піддавали більш жорстоким тортурам.

“Мені ще пощастило, до мене вони поставилися трошки по-іншому. А те, що відбувалося зі Станіславом Клихом, його потім привозили, саджали в клітку, заводили в камеру, прив’язували за спину браслетами до ліжка, ставили на коліна, і всю ніч не давали спати, кричали “На коліна!”, “Не вставати!”, “Не рухатись!”, – розповів Карпюк.

Також він розповів про те, як в російській тюрмі катували його самого.

“Як тільки стемніє, виводять в коридор, наручники, руки за спину, одягають на голову целофановий пакет, скотчем перемотують, вата, щоб знизу нічого не бачив, і виводять. Хвилин 10-15 ми їдемо, заводять у якесь приміщення, піднімають на 4 поверх, клема до пальця правої ноги, клема до пальця правої руки або до інших частин тіла, і починає йти струм крізь тіло. Різними періодами, ривками, протягом певного часу. Неприємне відчуття. І це те, що зі мною робили. Потім привозять туди, в ІТТ, кімната для допитів – металева клітка метр на метр, там стілець. І вночі, протягом доби не дають спати. Тільки починаєш закривати очі, вони через кожні дві години змінюються ці ось менти, і відразу “Не спати! Не спати!” – не дають спати”, – сказав Карпюк.

За його словами, окрім катування, тюремники застосовували психотропні засоби

Читайте також:  На Закарпатті 11-річна дівчина врятувала з вогню своїх братів і сестер

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.