facebook

Не стримався! Зеленський жорстко відповів за Супрун: іншого вибору немає

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію українців із вимогою залишити керівницею Міністерства охорони здоров’я Уляну Супрун.

Реакція з’явилася на сайті глави держави. Зеленський нагадав про те, що Супрун сама подала у відставку.

“У нас немає іншого шляху, ніж розвиток стратегічно орієнтованої державної політики, в якій, зокрема, здоров’я людини є одним із головних пріоритетів розвитку країни. У той же час повідомляю, що постановою Верховної Ради України від 29 серпня 2019 року №12-IX міністеркою охорони здоров’я України призначена Зоряна Степанівна Скалецька”,



– йдеться у відповіді.

Зеленський додав, що 4 вересня 2019 року на засіданні Кабінету міністрів було ухвалено рішення про підтримання заяви Супрун щодо її звільнення із займаної посади за власним бажанням.

“Спасибі всім, хто приєднався до цієї петиції, за активну громадянську позицію і розуміння необхідності продовження трансформації галузі охорони здоров’я”, – підсумував Зеленський.

Зазначимо, що Радуцький взявся перевіряти роботу МОЗ часів Супрун.

Голова комітету ВР заявляє, що “профільні асоціації” ініціювали “невідкладне проведення аудиту”.

Про це він повідомив у на своїй сторінці у Facebook.

Він написав, що комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування за ініціативи профільних асоціацій ухвалив рішення звернутись до Рахункової палати і Державної аудиторської служби щодо невідкладного проведення аудиту роботи Міністерства охорони здоров’я України за 2016 – 2019 рік. Радуцький додав, що комітету, парламенту і суспільству потрібна об’єктивна і повна оцінка роботи МОЗ.

Він зазначив, що у такий спосіб він хоче допомогти міністру Зоряні Скалецькій у реформуванні відомства та наведенні ладу у сфері охорони здоров’я.

Також голова комітету звернувся до профільних асоціацій, лікарів, виробників, пацієнтів, експертів з проханням надати свої пропозиції: “які штучні норми і регуляції заважають нормально працювати?”.

Читайте також:  Засипало піском: у кар’єрі на Харківщині загинув підліток

Радуцький додав, що на основі цих пропозицій буде розроблено законопроект про “розумну дерегуляцію в сфері охорони здоров’я, який ми обов’язково запропонуємо в парламенті”.

Окрім того, Нова очільниця Міністерства охорони здоров’я Зоряна Скалецька назвала першочергові завдання, які планує втілити установа.

1. Підготовка до епідемії. Необхідно розробити порядок реагування на інфекційні спалахи.

2. Вакцинація дорослих. У попередні роки була проведена робота щодо вакцинації дітей за календарем щеплень. Тепер потрібно працювати ще й над вакцинацією дорослих

3. Медзаклади первинної ланки. Первинка має стати доступною для усіх українців і покриття медзакладами первинної ланки має зрости.

4. Робота над реформуванням вторинної ланки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.