facebook

Зловмисникам загрожує до 12 років за гратами: На Прикарпатті викрили плантацію конопель та марихуани майже на 50 мільйонів євро

Величезну плантацію марихуани знайшли у Косівському районі Івано-Франківської області. Наркотик вирощували на критій плантації площею в декілька гектарів.

“Відео зняте в парниках Яблунова. Оперативна інформація! Думаю, що не вб’ють мене за правду!”, – написав у фейсбуці місцевий активіст Володимир Зузяк.

Правоохоронці затримали робітників наркотичної плантації. Виявили і чималу кількість рослин марихуани, а також вже подрібненого, висушеного і розфасованого наркотика.



Згодом з’ясувалося, що парники розташовані у селі Стопчатів. Раніше у них вирощували огірки, але, очевидно, згодом вид діяльності там змінили.

Яблунів – це вам не Амстердам! Результат спільної роботи поліції та СБУ із залученням спецпідрозділів!
– прокоментував ситуацію голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль.

Він наголосив, що це – найбільша плантація коноплі в історії Прикарпаття: 4 гектари, 90 тисяч кущів, 500 кілограмів готової продукції. Оціночна вартість цього всього – не менше 50 мільйонів євро.

Доповнено:

Сьогодні під час брифінгу правоохоронці розповіли подробиці спецоперації викриття марихуани та посіву конопель.

Зазначають, приблизна вартість наркотичного засобу,який вилучили в ході обшуку на чорному ринку становить понад 50 мільйонів євро. За офіційною інформацією загалом вилучено понад 100 000 рослин коноплі,500 кг вимушеного суцвіття коноплі, 400 кг мелене невимушене суцвіття, 140 кг сухого листя рослин коноплі та майже 100 кг суцвіть та листя коноплі. Вага вилученого 1200 кг марихуани.

Також правоохоронці вилучили обладнання.

Затримано трьох фігурантів і готується оголошення підозри за ст 208 КПК України та ч 3 ст 307 та ч2 ст 310КК України. За скоєне загрожує 12 років позбавлення волі та конфіскацією майна.

На підприємстві працювало більше 20 людей з різних областей, їх завезли без засобів зв’язку допоки не буде зібраний врожай. За словами очільника поліції Прикарпаття Володимира Голубоша три фігуранти справи це жителі Франківщини.

Читайте також:  На Прикарпатті 19-річний хлопець ледь не помер від укусу змії

Щодо власника фермерського господарства Олександра Яворського він наразі по справі йде, як свідок. Відомо, що почали працювати в червні 2019 року коли було здано територію в оренду.

Як зазначають, вся територія була під відеонаглядом. По троє людей завозили одноразово.

На брифінгу зазначили, що плантацію коноплі буде знищено.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.