facebook

Осінь наступає на п’яти: синоптики спрогнозували поступове похолодання. До+5 градусів!

У найближчі дні в Україні збережеться спекотна погода, а на вихідних похолодає, можливі дощі.



Про це розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня.

“У найближчі вихідні погода в Україні стане осінньою. Очікується зниження температури ближче до осінніх показниками. Днем в неділю, 15 вересня очікується 13-18 градусів тепла, а на півдні України повітря прогріється до 20 вище нуля. У суботу, 14 вересня, повітря вдень прогріється до 18-23, а в південних областях – до 25-27 градусів тепла“, – повідомила вона.

За прогнозом синоптика, опадів буде мало, 14 і 15 вересня дощі можливі в західних, північних і центральних областях. А в понеділок, 16 вересня, температурний фон трохи підвищиться, і тепло протримається до кінця наступного тижня, коли також очікується зниження температури до осінніх позначок – до 17-10 градусів. Що стосується дощів, то місцями вони можливі 17, 18 і 20 вересня.

У той же час народний синоптик Володимир Деркач припускає, що друга десятиденка вересня розпочнеться з похолодання і дощів.

“Опади припиняться в другій половині другої декади. А ось третя десятиденка вересня також принесе похолодання і сильні дощі. В кінці вересня температура дещо підвищиться, але дощі не припиняться до кінця місяця”, – розповів він.

Народний синоптик Леонід Горбань вважає, що осінь прийде в Україну 15 вересня.

“За моїми розрахунками, вже 11-13 вересня задощить, стовпчик термометра вдень не підніметься вище позначки 20 градусів тепла, а вночі опускатиметься нижче 5 градусів тепла. У жовтні погода в Україні буде класичної осінньої, але різною в північних і південних регіонах”, – повідомив Горбань.

Читайте також:  В Україну мчить антициклон Olenka: синоптик розказала, що буде з погодою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.